Systemy zabezpieczeń Control System
Lipiec 12, 2016
Sprawy spadkowe – nie taki łatwy orzech do zgryzienia
Październik 20, 2016

Popularna definicja cateringu zawiera zrobienie i podanie gotowych dań do pomieszczenia przeznaczenia. Słowo „gotowych” jest w tym fakcie fundamentalne, gdyż wyraża ono, iż potrawy wykonywane są w różnym pomieszczeniu niż to, w którym są potem zjadane. Jest to jednak nazwa niekompletna, ponieważ w jej świetle usługi cateringowe byłyby świadczone przez którykolwiek lokal gastronomiczny prowadzący sprzedaż wyżywienia na wynos oraz zajmujący się dystrybucją tego jedzenia – więc wszystkiego typu pizzerie czy restauracje z kuchnią egzotyczną.

Okazuje się, że sprzedaż oraz wysyłka jedzenia na wynos jest ledwie jednym z zakresów działania firm cateringowych, bowiem zasadnicza forma ich działalności polega nie wyłącznie na wykonaniu i przekazaniu jedzenia, ale na kompletnej organizacji przyjęć lub szeroko zrozumianej kulinarnej obsłudze innych wydarzeń, takich jak ćwiczenia czy konsultacje. Odmiennymi słowy, usługę można zdefiniować cateringową jedynie wtedy, kiedy skupia w sobie zarówno kulinarne, jak również logistyczne przedsięwzięcia mające na celu obsługę jakiegokolwiek wydarzenia. Warto podkreślić, że stawka VAT na usługi cateringowe wynosi 8%.

Strona firmy: http://www.catering-gastro.info/category/catering-w-miastach/bydgoszcz/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce cookies.
Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies? Zgadzam się